Štát musí pomôcť bankám, aby banky mohli pomôcť ekonomike - Kovalčík, Ján
Všeobecné a špecifické problémy slovenských bánk. Nevyhnutnosť začať proces reštrukturalizácie bánk. Hlavným problémom je finančná nedisciplína, nedostatočná legislatíva. Proces ozdravenia bánk nie je možný bez privatizácie. Problém poskytovania úverov podnikateľskej sfére. Štát musí pomôcť bankám aspoň legislatívou.