Kongresový turizmus môže smerovať aj na Slovensko - Mlynková, Karin
Základné predpoklady pre fungovanie kongresového turizmu. Požiadavka vhodného pomeru medzi kvalitou a cenou. Hierarchia kritérií pri výbere miesta konania - dominuje Európa. Mnohé mestá vo svete sa rozhodli vytvoriť kongresovú kanceláriu, čo je zárukou lepšieho uznania profesionality cieľového miesta.