Export českých výrobků má svá úskalí - Petrásková, Věra
Pokles efektívnosti vývozu i konkurencieschopnosti českého tovaru v roku 1998. Negatívne vplyvy na export a import ČR. Výrobky, ktoré sa v roku 1998 dobre uplatňovali na zahraničných trhoch a tovar, po ktorom klesol dopyt.