Kapitálové vzťahy medzi spoločnosťou a spoločníkmi - Fekete, Imrich
Základné znaky spoločnosti s ručením obmedzeným ako kapitálovej formy obchodnej spoločnosti. Podiel na zisku ako kapitálový príjem spoločníka. Úroky z omeškania s plnením vkladovej povinnosti spoločníka. Vkladový vzťah medzi spoločnosťou a spoločníkom. Pôžičky poskytnuté spoločnosti jej spoločníkmi. Pôžičky poskytnuté spoločnosťou svojim spoločníkom. Zmluva o tichom spoločenstve medzi spoločnosťou a spoločníkom.