Euro je v USA ešte stále málo známym pojmom jednotnej európskej mene potrvá dlhšie, kým sa stane skutočným vyzývateľom dolára - Hyklová, Dáša
Optimistické predpovede oslabenia vedúcej pozície dolára eurom nesplnené. Obavy USA z ekonomických a politických dôsledkov v prípade úspechu eura. Súčasné slabé využívanie eura obchodníkmi. Vplyv vojnového konfliktu na Balkáne na postavenie eura.