Požiadavky na osobnostné a charakterové vlastnosti účtovníka - Máziková, Katarína
História a vývoj profesie účtovníka. Problematika osobnosti účtovníka, jeho charakterových vlastností. Požiadavky na odbornú pripravenosť, osobnostný profil a etické správanie a konanie sú nároky na profesiu účtovníka v súčasnosti.