Vojna v Juhoslávii a slovenské podniky - Beer, Gabriel
Z obsahu: Podniky odškodnenie za dôsledky vojnového konfliktu v Juhoslávii zatiaľ nemôžu očakávať. Zablokovaním Dunaja slovenskí lodníci tratia tretinu tržieb. Juhoslávia bola hlavne tranzitnou cestou tovarov na Balkán. Komerčné poisťovne vylučujú politické riziká z poistnej ochrany. Po vojne juhoslovanskí predstavitelia očakávajú výhodné pôžičky a priame investície. Výpadok tržieb Slovenských lodeníc je približne 12 mil. USD. Kosovská kríza komplikuje predaj zájazdov do Chorvátska.