Aplikovaná etika - Remišová, Anna
Modely chápania aplikovanej etiky - zdôvodnenie versus aplikácia. Definícia aplikovanej etiky. Aplikovaná etika ako teoretická reflexia morálky jednotlivých spločenských oblastí a aktivít. Aplikovaná etika - praktická etika. Interdisciplinárny charakter aplilovanej etiky.