Zdaňovanie pohľadávky z reštitúcie - Dudáš, Ján
Pohľadávky z reštitúcie sa zdaňujú podľa zákona SNR č. 318/1992 Zb. o dani z dedičstva, dani z darovania a dani z prevodu a prechodu nehnuteľností v znení neskorších predpisov. Spôsob prechodu práv vo forme postúpenia pohľadávky, vyplývajúcich z reštitúcie. Súvisiace predpisy. Predmet nadobudnutia majetku z reštitúcie. Oslobodenie od daňovej povinnosti. Postúpenie pohľadávky za odplatu.