Tvorba zákonnej rezervy a uplatnenie pohľadávky - Slimáková, Mária
Problematika tvorby rezerv v podvojnom a jednoduchom účtovníctve. Vytvorenie opravnej položky na pohľadávku, na ktorú vznikne nárok na vytvorenie zákonnej rezervy na konkurz a vyrovnanie. Účtovný odpis nedobytnej pohľadávky.