Summit NATO vo Washingtone - Nagyová, Izabela
Z obsahu: Oslavy polstoročnice NATO zatienil vojenský zásah v Kosove, dvere do aliancie zostávajú aj po washingtonskom summite otvorené. Podľa ankety The Economist prevláda podpora útokom aliancie. Prvých päťdesiat rokov NATO. Hlavné úlohy NATO v nastávajúcom storočí. Akčný plán obsahuje kritériá pre vážnych záujemcov o členstvo. Negatívne vplyvy zásahov NATO na území JZR budú závisieť predovšetkým od dĺžky trvania konfliktu.