Etika verejného zamestnanca - Lachmannová, Viera
Formy korupcie vo verejnej správe. Antikorupčné opatrenia. Rekodifikácia trestného práva. Posilnenie procesu inštitucionalizácie antikorupčnej stratégie na národnej, bilaterálnej a multilaterálnej úrovni. Realizácia antikorupčných opatrení v oblasti verejnej správy. Mechanizmus podpory etickej kultúry. Funkčnosť systému riadenia etiky a implementácie etických štandardov. Informovanosť verejnosti a transparentnosť.