Slovensko by malo efektívne využiť čas na prípravu vstupu do Európskej únie - Oujezdská, Lena
Seminár Európska únia a Slovensko v apríli 1999 v Bratislave - súčasný stav vzťahov EÚ a SR, problematika práce a podnikania. Politické, hospodárske a iné priority potrebné pre vstup SR do EÚ. Slovensko potrebuje pritiahnuť priame zahraničné investície. Podpora malého a stredného podnikania. Tri predvstupové finančné nástroje EÚ - Ispa, Sapard a Phare po roku 2000.