Obec a zákonnosť jej rozhodnutí - Košičiarová, Soňa
Realizácia verejnej moci obce v medziach a spôsobmi vymedzenými zákonmi. Vymedzenie kompetencie obce v zmysle par. 4 ods. 3 zák. SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov.