Konkurenceschopnost české ekonomiky - Čapek, Aleš
Medzinárodná konkurencieschopnosť ekonomiky a jej merateľné veličiny. Nákladové a cenové efektívnostné veličiny. Produktivita faktorov a súhrnná produktivita. Vývoj produktivity v Českej republike a vo vybraných krajinách. Indikátory založené na cenách a pracovných nákladoch. Úroveň cenovej a pracovno-nákladovej konkurencieschopnosti. Ziskovosť. Transformačný efekt. Inštitucionálne aspekty medzinárodnej konkurencieschopnosti.