Platby za dodávky slovenských strojov ukrajinským uhlím sú vážne ohrozené - Beer, Gabriel
Súčasná situácia v Hornonitrianskych baniach, a.s. Prievidza - podnik avizuje prepustenie 1100 zamestnancov v tomto roku. Spoločnosť už niekoľko rokov rozvíja strojársku výrobu. Východné trhy a ruská kríza. Obchod s Ukrajinou - vývoz banských strojov na Ukrajinu za dovoz čierneho uhlia pre Slovenské elektrárne, a.s. Bratislava. Ohrozenie platieb vo forme uhlia.