Vedenie Všeobecnej úverovej banky sa odhodlalo priznať aspoň časť minuloročnej straty - Kovalčík, Ján
Hospodárenie Všeobecnej úverovej banky (VÚB), a.s. Bratislava v r. 1998 - strata vo výške približne 4 miliardy korún. Zakrývanie straty rozpúšťaním rezerv. Vlastný kapitál smeruje do záporných čísel. Ďalšie problémy VÚB sa skrývajú v nepredajných zábezpekách. Ak sa neurobia systémové zmeny v ekonomike straty VÚB výrazne stúpnu.