Aktuální problémy fúzí v českém právu - Dědič, Jan
Vymedzenie pojmu fúzia v nemeckej, rakúskej a českej právnej terminológii. Základné rozdiely v chápaní fúzie v českom a európskom práve. Projekt fúzie, jeho obligatórne náležitosti. Právo na informácie a ochrana menšinových spoločníkov. Rozhodovanie o fúzii. Účinky fúzie. Ochrana veriteľov. Zodpovednosť za dodržanie predpisov o fúziách. Neplatnosť fúzie. Vecný zámer novelizácie obchodného zákonníka.