Kontrola spojování podniků podle soutěžního práva Evropských společenství a náměty na budoucí úpravu českého soutěžního práva - Boháček, Martin
Vymedzenie pojmu spájanie podnikov z hľadiska súťažného práva a jeho kontrola. Teoretické vymedzenie fúzie a akvizície. Kontrola spájania podnikov podľa Rímskej zmluvy. Kontrola spájania podnikov podľa nariadenia o fúziách. Jednotlivé typy spájania a kritériá pri ich posudzovaní. Sankcie. Podnety pre novelizáciu súčasného kartelového práva Českej republiky v oblasti úpravy spájania podnikov.