K pojetí transformační politiky zemí SVE a hospodářské politiky Evropské unie - Adámková, Vlasta
Ciele transformačnej politiky krajín SVE. Šoková a gradualistická metóda transformácie. Reštriktívna hospodárska politika ako súčasť politiky transformačnej. Štrukturálna hospodárska politika a transformačná politika. Charakteristika hospodárskej politiky Európskej únie.