Podnikové kombinace podle mezinárodních účetních standardů - Vomáčková, Hana
IAS 22 - Podnikové kombinácie - ako norma pre medzinárodnú účtovnú harmonizáciu obsahuje základné účtovné prístupy k procesom spájania podnikov. Hlavné spôsoby spájania. Dve účtovné metódy pre riešenie procesov kombinovania podnikov vo finančnom účtovníctve: účtovná metóda kúpy - akvizície, účtovná metóda spojenia podielov (merger, pool).