Vysoký stupeň aproximácie práva SR v oblasti duševného vlastníctva je východiskovou pozíciou na držanie kroku s EÚ - Sedláková, Blažena
Aproximácia práva SR s právom EÚ v oblasti duševného vlastníctva. Záväzky podľa článku 67 Európskej dohody o pridružení. Dohovor o udeľovaní európskych patentov. Medzinárodné mnohostranné dohovory. Záväzky podľa článkov 69 a 70 Európskej dohody o pridružení.