Skúsenosti z projektového financovania centralizovanej prípravy tepla v krajinách Strednej a Východnej Európy a ich možnosť využitia na Slovensku - Kučera, Miroslav
Zastaralé systémy centrálneho zásobovania teplom (CZT) v krajinách strednej a východnej Európy. Programy na podporu financovania ekonomického rastu v reformných krajinách SVE. Financovanie projektov v systémoch CZT: BOT (build own transfer) a BOOT (build own operate transfer). Financovanie projektov systémom ESCO/EPC (energy performance contracting). Finančný leasing. Mäkké úvery. EBRD a EIB. Dánsky investičný fond. Nordic Investment Fund (NIB). Nordic Environment Finance Corporation (NEFCO). Eksport Kredit Fonden.