Tretia etapa EMU versus platobné systémy - Holička, Peter
V oblasti hotovostných platieb nenastali zavedením eura také zmeny, ako v oblasti bezhotovostného platobného styku. Vybudovanie nadnárodného platobného systému na princípoch systému RTGS (Real Time Gross Settlement). Systém TARGET - postavený ako decentralizovaný systém.