Nad zákonom o stavebných výrobkoch - Magala, Jozef
Cieľ, princípy a základné požiadavky zákona č. 90/1998 Z.z. o stavebných výrobkoch. Zákon v súlade s princípmi smernice č. 89/106 EHS vecne rieši definíciu stavebného výrobku, požiadavky na vlastnosti stavebného výrobku, definuje technické špecifikácie ako normatívny základ overovania vlastností stavebných výrobkov. Určuje orgány na výkon skúšania, certifikácie, dozoru a spôsob ich autorizácie. Kompatibilita zákona s právom Európskej únie. Inštitucionálne zabezpečenie zákona.