Zákon o zamestnanosti
Úplné znenie zákona Národnej rady Slovenskej republiky č.387/1996 Z.z. o zamestnanosti v znení zákona č. 70/1997 Z.z., zákona č. 354/1997 Z.z., zákona č. 366/1997 Z.z., zákona č. 394/1998 Z.z. a zákona č. 56/1999Z.z. Uvedená právna norma rieši nielen politiku zamestnanosti, ale aj pôsobnosť orgánov práce pri zabezpečovaní politiky trhu práce, okruh účastníkov právnych vzťahov, právo na zamestnanie, evidencie vedené Národným úradom práce, podporu v nezamestnanosti, príspevky na poistenie v nezamestnanosti, aktívnu politiku trhu práce a iné dôležité oblasti.