Bezdôvodné obohatenie. Neoprávnený majetkový postih - Fekete, Imrich
Bezdôvodné obohatenie je všeobecne upravené v par. 451 až par. 459 Občianskeho zákonníka. Do novely Občianskeho zákonníka z roku 1991 (zákon č. 509/1991 Zb.) bol tento inštitút v našom právnom poriadku známy ako neoprávnený majetkový prospech. Predpoklady vzniku bezdôvodného obohatenia. Právom uznané prípady bezdôvodného obohatenia. Spôsob vydania bezdôvodného obohatenia.