Komentár k novele zákona o daniach z príjmov - Mezeiová, Viera
Dve etapy realizácie navrhovaného "balíčka ekonomických opatrení" v zákone č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov. Prvá etapa bola zrealizovaná zákonom č. 397/1998 Z.z., ktorého hlavným zámerom bolo zamedziť možnostiam prenášania výdavkov charakteru osobnej spotreby do daňových výdavkov. Druhá etapa vyúsťuje do novelizácie zákonom č. 64/1999 Z.z., ako reakcia na vývoj makroekonomickej politiky vlády a jej vplyvu na reálne príjmy obyvateľstva v nižších daňových pásmach. Výklad k jednotlivým novelizovaným ustanoveniam.