Country risk - Bauerová, Jaroslava
Požičiavanie finančných prostriedkov bankami ostatným subjektom zahŕňa množstvo rizík. Okrem iných aj riziko krajiny (country risk). Riziko krajiny a jeho ohodnotenie bankou. Systém merania rizika krajiny. Systém pre meranie veľkosti angažovanosti (rozdelenie rizika, konsolidácia, analýza pohľadávok). Stanovenie limitov pre riadenie angažovanosti.