Kazachstán - významný partner EU, USA a možná i ČR - Levora, Josef
Stručná historicko-hospodárska charakteristika Kazachstanu. Politický vývoj. Základné makroekonomické a demografické ukazovatele. Ekonomické a politické problémy Kazachstanu. Zahranično - obchodné vzťahy s Českom a ostatnými európskymi krajinami.