Hedging - technika istenia pred finančným rizikom - Slepecký, Jaroslav
Znižovanie rizík podnikateľských subjektov v oblasti zmien úrokových sadzieb, cien komodít, vzájomných pomerov menových kurzov, kurzov cenných papierov. Hedgingové nástroje ako technika istenia pred finančným rizikom. Termínové obchody a swapy. Forwardy, futurity, opcie. Forwardové obchody, futuritné kontrakty. Finančné futurity. Typy opcií. Špecifické kontrakty opčného trhu. Ilustračné príklady obchodovania.