Odpisovanie hmotného investičného majetku (u nájomcu) po skončení finančného leasingu - Vanko, Jozef
Vymedzenie vstupnej ceny majetku v prípade zmluvy o kúpe prenajatej veci, z ktorej si nájomca bude uplatňovať odpisy je vymedzená v par. 30 ods. 5 zákona o daniach z príjmov. Podmienky, kedy možno odpis uskutočňovať, resp. čo možno zahrnúť do daňových nákladov. Uskutočňovanie foriem prevodu vlastníckeho práv a k prenajatému hmotnému majetku na nájomcu v praxi.