Vznik a zánik účasti na nemocenskom poistení a dôchodkovom zabezpečení samostatne zárobkovo činných osôb v niektorých prípadoch - Bohoš, Martin
Účasť samostatne zárobkovo činných osôb na nemocenskom poistení a dôchodkovom zabezpečení: poľnohospodári, živnostníci, advokáti, umelci, spoločníci verejných obchodných spoločností, športovci, obchodní zástupcovia, osoby s nezávislým povolaním, audítori.