Zodpovednosť za škodu pri pracovných úrazoch a chorobách z povolania - Jendrálová, Anna
Zamestnanec, ktorý utrpel pracovný úraz alebo u ktorého sa zistila choroba z povolania, má nárok na náhradu za: stratu na zárobku, bolesť a sťaženie spoločenského uplatnenia, účelne vynaložené náklady spojené s liečením, vecnú škodu. Ak zamestnanec následkom pracovného úrazu alebo choroby z povolania zomrel, pozostalým vzniká nárok na iné druhy náhrady.