Drevospracujúci priemysel na Slovensku trpí na slabú previazanosť s lesníctvom spôsobenú nekoncepčnou privatizáciou - Kaňa, Martin
Väčšina príjmov podnikov lesného hospodárstva plynie z predaja drevnej hmoty. Vývoz nespracovaného dreva. Dôležitosť štruktúry exportovaného dreva. Majitelia lesov preferujú rýchly zisk. Hospodársky výsledok pred zdanením v drevospracujúcom priemysle. Nepreviazanosť lesníctva a drevárstva je na škodu obidvom odvetviam.