Konkurz je najvyššou paušalizovanou formou exekúcie smerujúcou na majetok úpadcu - Benčík, Patrik
Problematiku konkurzu rieši zákon č. 328/1991 Zb. o konkurze a vyrovnaní. Viacnásobná novelizácia zákona. Konkurz a likvidácia právnickej osoby. Konkurz a realizácia právnych úkonov v daňovom konaní.