Bane odumierajú a štátu je to jedno - Kimod, Andrej
Banícka tradícia na Spiši a Gemeri. Ekonomický vývoj podniku Železorudné bane. Útlmový program pre odvetvie rudného baníctva. Zdĺhavá privatizácia. Absencia financií a zahraničných investícií. Orientácia na nerudné suroviny.