Prehľad úverových zákonov v USA a vzťah komerčných bánk ku klientom D. Frankel na seminári Transparentnosť v ekonomike II - Pálková, Dana
Systém poskytovania úverov v USA. Úverové zákony USA zabezpečujúce spotrebiteľom ochranu a pravdivosť údajov, dostatočnú informovanosť o úverových podmienkach inštitúcií a rovnoprávnosť pri získavaní úverov. Zákon stanovujúci metódy vymáhania dlhu veriteľmi.