Konatelia - Fekete, Imrich
Konateľ ako štatutárny orgán spoločnosti. Spôsob ustanovenia konateľa do funkcie. Právny vzťah medzi konateľom a spoločnosťou. Spôsob konania konateľa za spoločnosť. Konateľské oprávnenie konateľa a sankcie za jeho porušenie. Ručiteľský záväzok za konateľov. Základné práva a povinnosti konateľov. Obchodné vedenie spoločnosti. Zákaz konkurencie u konateľov. Právne dôsledky porušenia zákazu konkurencie. Zánik funkcie konateľa. Spôsob zdaňovania odmeny konateľa. Podiel konateľa na zisku spoločnosti.