Brusel má záujem na začlenení Slovenska do Európskej únie - Nagyová, Izabela
Dva termíny vstupu kandidátskej krajiny do Európskej únie - prvý si určuje každá krajina sama podľa pripravenosti prevziať acquis communautaire (legislatívu EÚ) a druhý je reálny vstup krajiny do únie. Ekonomické problémy Slovenska ako asociovanej krajiny v procese integrácie do EÚ. Šance Slovenska na získanie členstva v EÚ v porovnaní so susednými krajinami - Českom, Maďarskom a Poľskom.