Nečakať od zahraničných investorov to, čo nemôžu dať úvaha o ekonomickej stratégii a možnostiach priamych zahraničných investícií - Baláž, Peter
Neúspešná snaha o dynamické zvyšovanie tempa rozvoja národnej ekonomiky SR. Pesimistický výhľad vývoja našej ekonomiky. Stav v oblasti zahraničného obchodu SR. Úsilie o rozprúdenie záujmu zahraničných investorov o podnikanie na Slovensku. Postoj slovenských podnikateľov k priamym zahraničným investíciám.