Motivačné účinky pri odmeňovaní sa stále málo využívajú - Boroš, Pavol
Významná úloha odmeňovania pri motivovaní zamestnancov. Interné a externé vplyvy ovplyvňujúce výšku odmeny - cena práce, životné náklady, očakávaná spotreba zamestnanca, ekonomické možnosti organizácie, hodnota práce v organizácii. Určovanie výšky odmeny.