Európske orgány reagujú na nebezpečenstvá vyplývajúce z koncentrácií médií - Babitzová, Eva
Otázka transparentnosti vlastníckych vzťahov v oblasti médií. Problémom sa intenzívne zaoberá aj Rada Európy. V rámci Rady pracuje osobitný Výbor expertov pre koncentráciu a pluralizmus. Koncentrácia vlastníctva v médiách a stupeň plurality v nich. Dokument Rady Európy - Odporúčanie o opatreniach na zabezpečenie pluralizmu médií. Legislatívne možnosti. Slovensko problém nerieši.