Zodpovednosť za škodu pri pracovných úrazoch a chorobách z povolania - Hornická, Beata
Základným predpokladom zodpovednosti zamestnávateľa za pracovný úraz je existencia pracovnoprávneho vzťahu medzi ním a poškodeným zamestnancom. Charakteristika podmienok, aby sa úraz zamestnanca posudzoval ako pracovný úraz. Zbavenie sa zodpovednosti za škodu zamestnávateľa. Pracovný úraz. Nárok na náhradu za stratu na zárobku. Poistenie pre prípad zodpovednosti za škodu. Nárok na náhradu za bolesť a za sťaženie spoločenského uplatnenia. Náhrada účelne vynaložených nákladov spojených s liečením. Náhrada vecnej škody. Náhrada škody pozostalým.