Realitný trh je zrkadlovým odrazom ekonomickej situácie v štáte - Zverková, Daniela
Stagnácia na slovenskom trhu s nehnuteľnosťami od r. 1993. Príčiny danej situácie - nedostatok finančných zdrojov, nevhodná skladba poskytovaných úverov, obmedzený záujem zahraničných investorov, úpadok hospodárstva. V súčasnosti ponuka na prenájom a predaj nehnuteľností vysoko prevyšuje dopyt. Perspektíva vývoja realitného trhu.