Vznik marketingovej agentúry by mal podporiť predaj domácich potravín - Janků, Jana
Zväčšovanie schodku zahraničného obchodu SR v odvetví poľnohospodárstva. Vývozy a dovozy. Hlavná príčina nepriaznivého vývoja zahraničného obchodu agrárneho sektora. Situáciu by mala zlepšiť centrálna marketingová agentúra slovenského agrokomplexu, ktorá by mala začať pracovať v budúcom roku. Existencia podobných agentúr v Maďarsku, Nemecku a Rakúsku.