Ozdravné opatrenia vlády a ich makroekonomické súvislosti V. Páleník a L. Bors urobili prepočet dosahu programu ozdravenia na slovenské hospodárstvo - Páleník, Viliam
Analýza makroekonomických dosahov vládneho balíčka ozdravných opatrení pomocou ekonometrického modelu: Prognóza vývoja hodnôt a tempa rastu HDP, dovozu, vývozu, rastu cien, vývoja nominálnej a reálnej mzdy. Očakávané posilnenie príjmovej časti štátneho rozpočtu daňovými príjmami v rokoch 1999-2000. Analýza bežného účtu platobnej bilancie. Prírastok očisteného HDP od roku 1996 a prognóza na budúci rok.