Ak sú podnikatelia a ich podniky kontrolované, znamená to, že stratili rozhodovaciu samostatnosť - Szabó, Ladislav
Pojem právnej kontroly. Získanie kontroly podľa zákona č. 188/1994 Z.z. o ochrane hospodárskej súťaže nad činnosťou podnikateľa - rozhodujúci vplyv nad činnosťou iného podnikateľa. Analýza personálneho prepojenia. Formy kapitálového a personálneho prepojenia. Konkrétne príklady.