Víno sa robí vo vinici, nie v pivnici - Švecová, Dana
Zavedenie prijateľných legislatívnych a ekonomických podmienok pre drobných výrobcov vín by uľahčilo podnikanie v tomto odvetví. Väčšia rozdrobenosť, špecializácia a motivácia by prispeli k posunu vo vinárstve. Vinohradníctvo v Rakúsku, legislatíva v EÚ. Víťazstvo kvantity nad kvalitou vína.