Ostrov protikladů Kuba - Sklenka, Miloš
Kuba plánuje zaviesť od 1. júla 1999 spoločnú európsku menu euro ako protiváhu americkému dolaru. Výhody používania novej meny. Kubánska ekonomika po zrútení bývalého ZSSR. Hospodárske embargo USA voči Číne. Zahraničné investície na Kube. Vzťahy Českej republiky a Číny.